Programari: 0744 327 606

Gemoterapia

Gemoterapia?gemoterapie

» Gemoterapia, numita si terapia cu muguri, este o ramura a fitoterapiei, care isi propune sa previna si sa trateze o varietate de probleme de sanatate cu ajutorul remediilor vegetale.

» Gemoterapia utilizeaza doar tesuturile embrionare ale plantelor, arborilor sau arbustilor – muguri, mladite si radicele.

Indicatiile gemoterapiei

Beneficiile oferite de muguri sunt la fel de variate ca si speciile de plante din care provin.

» Mugurii de nuc au efect antiinflamator, antibacterian, cicatrizant. De asemenea, reduce valorile colesterolului, stimuleaza celulele plasmatice si celulele hepatice Kupffer si are actiune antidiabetica.

» Extractul din muguri de nuc se recomanda in afectiuni ale pielii (dermatoze, eczeme, acnee, herpes, psoriazis, eruptii cutanate), afectiuni inflamatorii cronice ale cailor respiratorii (rinite, rinosinuzite, bronsite cronice), afectiuni intestinale (meteorism, diaree, diaree dupa folosirea antibioticelor), afectiuni inflamatorii urogenitale (blenoree, uretrite, cistite, prostatite), afectiuni ale splinei si pancreasului, inflamatii ale vaselor limfatice.

» Ceaiul de frunze de nuc se foloseste in constipatie si alte tulburari digestive.

» Mugurii de frasin trateaza bolile de ficat si rinichi, iar semintele de frasin au proprietati afrodiziace.

» Mugurii de frasin se folosesc pentru tratarea bolilor care afecteaza caile biliare, caile urinare, ochii si aparatul osteo-articular

» Paducelul este o planta cu efecte terapeutice foarte bune in bolile de inima. Regleaza tensiunea si combate crizele de angina pectorala.

» Mladite de paducel diminueaza ritmul cardiac si normalizeaza tensiunea arteriala. Este vasodilatator, realizand o mai buna irigare coronariana. Restabileste circulatia in zonele afectate de infarctul miocardic.

» Mladite de paducel au efect antispastic, sedativ si creste capacitatea de oxigenare a creierului, prin imbunatatirea circulatiei cerebrale.

» Paducelul trateaza insuficienta cardiaca congestiva incipienta, angina pectorala stabila si instabila, infarctul miocardic, nevroza cardiaca, miocarditele, endocarditele, tulburarile minore ale somnului, starile de anxietate si tulburarile de memorie.

» Infuzia de paducel este foarte buna in combaterea crizelor de angina pectorala. Actiunea sa vasodilatatoare are ca efect reglarea circulatiei sangelui si a tensiunii arteriale.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati!